Om Vargas

Välkommen till oss!

Vi har en lång historik inom ekoturism och har bedrivit verksamhet inom både björn- och örnfotografering under många år. Vi hoppas att du vid ett besök i vårt örngömsle ska få känna samma känsla av respekt, ödmjukhet och hoppfullhet som vi känner vid mötet med Sveriges största rovfågel –  havsörnen.

Havsörn fotograferad av Vargas

Vi som är värdar

Håkan Vargas S.

Jag är uppvuxen i Gävle och sedan unga år har jag alltid varit ute i skog och mark. Flugfiske och naturfotografering var i många år mina stora intressen. I botten är jag byggnadsingenjör, men mitt fotointresse resulterade så småningom i jobb på Lantmäteriets bildenhet. Det jobbet hade fördelen att jag kunde tillbringa värdefull tid ute i markerna.

Av alla skogens djur har brunbjörnen fascinerat mig på ett alldeles särskilt sätt. Jag föresatte mig att lyckas ta bilder på björn i mitt eget landskap – 1993 fick jag dem. Efter det har det blivit många björnmöten.

Idag är mitt fotograferande en del av mitt jobb. Under årens lopp har jag producerat ett 20-tal utställningar och medverkat i olika media, TV och radio. 2015 kom jag ut med boken – ”Björnarnas berg”.

Håkan Vargas

Eva Vargas S.

Jag är uppvuxen i Ockelbo och har sedan ”barnsben” ett stort intresse och naturligt förhållande till djur och natur. Förutom brunbjörnen är mina absoluta favoriter lodjuret och geparden.

Vid ett par tillfällen, under vardera några år, arbetade jag som ”camp master” i Vietnam och Angola. Under de åren växte mitt intresse för vilda djur ytterligare.

Jag är utbildad karttekniker och har arbetat på Lantmäteriet i olika befattningar med kartframställning. De kunskaperna är ovärderliga för grundtanken i våra arrangemang.

Eva Vargas