Fota havsörn

Ta bra bilder från vårt gömsle

Vi har under många år utfodrat och fotograferat skogens och bergens örn – kungsörnen. Nu har vi, efter flera års rekognoserande, även byggt ett gömsle för att kunna ta del av havsörnarnas liv. 

Havsörn fotograferad av Vargas

Fota i havsörn i dess rätta miljö

Gömslet är beläget i havsörnarnas rätta miljö – ute vid havet bland öar, kobbar och skär i öppet hav. Det ligger skyddat på en ö i ett område där kusten är helt orörd. Det är vinterbonat, d.v.s. rejält isolerat och har ståhöjd. Havsområdet utanför ön är grunt och bottnen är mycket stenig så få eller inga båtar rör sig i närheten. Området är utsett för bildande av ett naturreservat.

Hur fungerar det?

Guide följer med till gömslet eftermiddag eller kväll, och du som gäst övernattar till nästa dag eller till dag då guide hämtar vid gömslet. Sträva efter att inte ta med mer packning än nödvändigt! 

Upplägg

För att ta sig till gömslet företar vi först en vandring längs stig – ca. 15 min. Vintertid med mycket snö kör vi packningen på 4-hjuling eller med skoter. Väl framme vid stranden och öppet vatten är det roddbåt som gäller – ca. 20 min. När isen ligger och efter att ha nått stranden går vi ytterligare ca. 15 min. och därefter 10 min. på isen. 

Se vår introduktionsfilm

Upplägg, period 15 nov - 20 mars

Pris

Har du frågor om gömslet?

Vi svarar gärna på dina frågor om örnarna, gömslet och allt där om kring.