Lodgen

Vid vägs ände

Platsen som vår björnsafari utgår ifrån är Vargas Vildmarkslodge som ligger mitt i vildmarken i ”Finnskogsriket”, 3 ½ mil sydväst om Bollnäs – i ”björnlandet” Hälsingland. Landskapet har blivit känt som landets björntätaste och innefattas i det södra reproduktionsområdet för björn.

Västersluttningen vid sjön Stora Öjungen är platsen där lodgen ligger med storstuga och 6 sovstugor. Hit har el och moderna faciliteter inte nått – vi genererar vår egen ström.

Lodgen ligger vid ”vägs ände”.

Utöka din vistelse

Om du stannar flera dygn har du egen stuga och kan vila/sova för nästa kväll och natts björnspaning. Varje stuga har två separata rum med varsitt litet tvättrum, två 120 cm breda sängar (resårsängar) och liten vedkamin.

I fristående byggnad finns separationstoaletter och ute på bryggan finns vedeldad bastu, duschrum och ”relax”. Om du vill kan du elda upp värmen i bastun, … dock med ett förbehåll – Använd ingen tvål eller duschcreme om du ska med på björnskådning igen – björnar har extremt bra luktsinne.

Kanoter och flytvästar finns att låna.

Upplev vildmarken på nära håll

Du kan även hyra vår vildmarksstuga på andra sidan sjön med eget hushåll. Passar perfekt om du vill utforska området på egen hand med egna utflykter. Båt med egen brygga finns.

Läs mer om vildmarksstugan