Fotografera Kungsörn i Hälsingland

I mer än 15 år har vi utfodrat kungsörn och sett hur stammen utvecklats. För sin överlevnad har arten en del att kämpa emot så vår utfodring vintertid är populär bland de stora fåglarna. Under säsongen besöks platsen av ett antal örnar – unga, äldre och från olika delar av vårt land.
Vi använder samma gömsle som för björn och transporten ut i vildmarken sker med skoter och kälke. För att inte störa sker den alltid i mörker kvällen innan – då är allt också iordning när man nästa dag ska spana/fotografera.

Kungsörnsgömslet

Gömslet är komfortabelt och välisolerat samt utrustat med gasolkamin. Varje gäst har bra stol och skön säng med sovsäck, kuddar och filtar finns. Gömslet har avskild del med separationstoa. För att minimera imma och fukt på fönstren är av de av typ – 3-glas. För fotografer kan vara bra att veta att var och en har ett separat bord som är justerbart i höjd samt går att vinkla. ”Bean bags” (bönpåsar) finns.
Gömslet är högt beläget så att kungsörnarna enkelt hittar platsen och vi ser att en del av örnarna återkommer år efter år.

Kungsörnsskådning Upplägg & Pris
Period:  Nov – Mars
    • Ankomst till Vargas Vildmarkslodge
    • Transport med skoter, 20 min.
    • Vistelse & Övernattning i gömslet
    • Skådning/fotografering
    • Återfärd

Guide med under vistelsen i gömslet
Egen kost medtages


Pris per person och dygn:

2400:-